شرایط به دست آوردن شهروندی یا تابعیت آلمان

برای بدست آوردن شهروندی یا تابعیت آلمان شرایط قانونی خاصی وجود دارند که شخص متقاضی فقط با برآورده کردن آنها می تواند تابعیت آلمانی را دریافت کند. این شرایط را برای اولین بار بصورت کامل و از منبع اصلی آن برای شما گردآوری کرده ایم که در  ذیل خواهید دید.برای اشراف داشتن به جزییات این شرایط حتما باید با متخصص این حوزه مشورت کرد.

1.داشتن اقامت دایم آلمان (Unbefristetes Aufenthaltsrecht der Aufenthaltserlaubnis) :

فرد متقاضی تابعیت آلمان باید بهنگام ارائه درخواست دارای اقامت دایم آلمان باشد . (اقامتی که همه پناهندگان در مرحله اول قبولی می گیرند یک اقامت محدود یک یا سه ساله است که متعاقب آن و با داشتن شرایط قانونی می توان درخواست اقامت دایم آلمان کرد .)

2. متقاضی باید مدت هشت سال بطور قانونی در آلمان زندگی کرده باشد .

* این زمان برای پناهندگان از زمان درخواست پناهندگی محاسبه می گردد.

تبصره : این مدت اقامت در شرایط خاصی به هفت یا حتی شش سال می توان تقلیل پیداکند.

  1. در شرایطی که متقاضی دوره انتگراسیون را به موفقیت سپری کرده باشد این مدت به هفت سال کاهش پیدامی کند.
  2. در شرایطی خاصی این مدت به شش سال کاهش پیدا میکند فقط هنگامی که متقاضی بصورتی ویژه در جامعه ادغام شده باشد مثلا : هنگامی که سطح زبان آلمانی فرد متقاضی بسیارعالی باشد یا اینکه به مدت طولانی در کارهای داوطلبانه و انسان دوستانه فعال بوده باشد .

3. قبول شدن در ” امتحان شهروندی ”  Einbürgerungstest:

این تست شامل سوالهایی در زمینه قانون, نظم اجتماعی و شرایط زندگی در آلمان است و غالبا بعد از دوره 6 ماهه انتگراسیون که به مدرک B1 ختم میشود یک دوره یک ماهه برگزارمیشود که امتحان آن همان Einbürgerungstest است که احتمالا بعضی از دوستان این دوره را به نام Leben in Deutschland یا Orientierungskurs می شناسند.شرکت کردن در این دوره ضروری نیست و فرد متقاضی می تواند شخصا خود را برای امتحان آماده سازد.

4.فرد متقاضی باید بتواند هزینه زندگی خود و خانواده خود را بدون وابستگی به کمک های دولتی تامین نماید.

این کمک های دولتی می تواند  Sozialhilfe یا Arbeitslosengeld II باشد.

تبصره : در شرایطی فردمتقاضی می تواند از این قانون مستثنی گردد.

مثال 1: در شرایطی که فرد ناخواسته از کاراخراج شده اید و عملکرد وی باعث اخراج نشده باشد و پس از اخراج از کارهم مشتاقانه و بطور مرتب دنبال یافتن شغل بوده باشد ولی ناموفق نبوده, دریافت کمک های دولتی نمی تواند مانعی سر راه شهروند شدن فردمتقاضی باشد.

مثال 2 : هنگامی که فرد ناچار است از نوزاد خود مراقبت کنید و بهمین دلیل نیازمند کمک های دولتی هستید باز می توانید درخواست شهروندی آلمان ارائه دهد.

مثال 3: دانشجویان, دانش آموزان و کارآموزان دوره های آوسبیدونگ

مثال 4 : دریافت کمک هزینه تحصیل یا مسکن و یا دریافت بیمه بیکاری Arbeitslosengeld 1 هم تاثیرمنفی بر روی دریافت حق تابعیت آلمان نخواهد داشت.

5. دانستن زبان آلمانی :

دانش زبان آلمانی لازم نیست حتما عالی باشد بلکه به مقداری که فردمتقاضی بتواند امورات روزمره خود در جامعه آلمان را به پیش ببرد . برای ثابت کردن آن یکی از موارد زیر کافی است.

  1. داشتن مدرک زبان آلمانی B1 یا بالاتر
  2. گواهی سپری کردن موفقیت آمیز دوره اینتگراسیون
  3. چهار سال تحصیل موفقیت آمیز در مدارس آلمان
  4. داشتن مدرک کلاس 10 تحصیلی آلمان در یکی از مدارس (Realschule, Gymnasium oder Gesamtschule)
  5. مدرک فارغ التحصیلی یکی از مدارس عالی آلمان (Fachhochschule)
  6. مدرک دوره کارآموزی آوسبیلدونگ

تبصره : افرادی که به دلایلی نظیر سن بالا, مریضی یا معلولیت نتوانسته اند این مورد را به انجام برسانند می توانند با ارائه گواهی پزشکی از این قانون مستثنی شوند.

6.به رسمیت شناختن قانون اساسی آلمان

به زبان ساده سوگند خوردن به اینکه به قانون اساسی آلمان متعهد و وفادار خواهد ماند, آلمان را بعنوان کشوری آزاد و دمکراتیک بپذیرید و برضد نهادهای قانونی و منافع آن اقدامی انجام ندهد.

7. متقاضی نباید محکومیت قضایی سنگین داشته باشد.

حتی اگر متقاضی پرونده ای در دادگاههای آلمان یا حتی خارج از آلمان داشته باشد رسیدگی به درخواست تابعیت آلمان فرد متقاضی نگه داشته می شود تا نتیجه دادگاه مشخص شود.هر چند جرایم سبک مثل دزدی ساده از یک مغازه و امثال آن نمی تواند مانعی برای اخذ تابعیت آلمانی باشد ولی جرمهای سنگین مانند قتل یا دزدی مسلحانه و امثال آنها دلیل کافی برای رد درخواست تابعیت است.تخلف های نوجوانان, جرایم مالی که مدت حبس برای آنها تا 90 روز و همچنین حبس تعلیقی تا سه ماه از این شرط مستثنی شده اند.

9.واگذار نمودن تابعیت قبلی :

طبق قانون آلمان افراد نمی توانند دو تابعیت داشته باشند و متقاضی باید تابعیت قبلی خود را واگذار کند تا بتواند تابعیت آلمان را بدست بیاورد.

تبصره :

در مواردی متقاضی از قانون مذکور مستثنی می شود که چندمورد از آنها در زیر آمده اند.

  1. کشورهایی مثل ایران, افغانستان, لبنان, مراکش, سوریه, اریتره, الجزایر, کوبا و تونس که به شهروندان خود اجازه سلب تابعیت نمی دهند از این قانون مستثنی هستند و می توانند همزمان دو تابعیت داشته باشند.
  2. در شرایطی که کشور متبوع همکاری لازم را برای سلب تابعیت متقاضی را نداشته باشد.
  3. وقتی هزینه پروسه سلب تابعیت بیشتر از درآمد یک ماه Bruttolohn شخص باشد و توان پرداخت آن را نداشته باشد. این مقدار باید حداقل 1280 یورو باشد.
  4. برای افراد مسن بالای 60 سال یا بیماران هم می توان از این قانون صرفنظر کرد.

8. پرداخت هزینه درخواست تابعیت آلمان :

هزینه درخواست تابعیت آلمان برای هر نفر بالغ 255 یورو و برای افراد زیر 18 سال همراه خانواده که هیچ منبع درآمدی ندارند, 51 یورو است که باید پرداخت شود .افراد زیر سن که تنهایی اقدام به دریافت تابعیت کنند باید همان 255 یورو را پرداخت کنند.

تبصره : در شرایطی که درآمد شخص متقاضی پایین باشد یا اینکه تعداد زیادی کودک زیر 18 سال دارد می توان از اداره مربوطه تقاضای تخفیف کل یا بخشی از هزینه را کند و یا درخواست پرداخت اقساطی آن را داشته باشد.

آیا همسر یا فرزند شخص متقاضی هم می تواند همراه وی درخواست تابعیت آلمان کند ؟

بله . در حالت کلی کودک زیر 18 سال و همسر فرد متقاضی هم باید شرایط ذکرشده در بالا را برآورده سازند. اما با اختیار اداره مسول رسیدگی به پرونده این درخواست حتی هنگامی که همسر یا فرزند فردمتقاضی کمتر از هشت سال در آلمان اقامت دارند, انجام پذیر است.

همسر

به طور معمول بهنگام درخواست تابعیت باید همسر متقاضی حداقل چهار سال در آلمان اقامت داشته باشد واینکه متقاضی و همسر وی حداقل دو سال در آلمان با هم زندگی

مشترک داشته باشند در اینضورت فردمتقاضی می تواند همراه با خود برای وی هم درخواست تابعیت آلمان کند.

فرزند

برای کودکانی که هنوز به سن 16 سالگی نرسیده باشد بعد از سه سال اقامت در آلمان می تواند بهمراه والدین خود درخواست تابعیت بدهند.در این حالت شرط دانستن زبان برای کودکان خیلی سخت گرفته نمی شود.

 

Advertisements

پیامی بگذارید

Please log in using one of these methods to post your comment:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s