مناسب ترين راه براي مهاجرت به کانادا چيست؟ پاي صحبت پانته آ جعفري وکيل مهاجرت

pantraaa

مناسب ترين راه براي مهاجرت به کانادا چيست؟ پاي صحبت پانته آ جعفري وکيل مهاجرت

به دنبال روي کار آمدن دولت ليبرال آقاي جاستين ترودو در اکتبر 2015، تغيير و تحولاتي در برنامه هاي مهاجرتي کانادا پديد آمده و يا در حال پديد آمدن است که در نشستي با خانم پانته آ جعفري نظرات ايشان را درباره سيستم مهاجرت کانادا و تغيير و تحولات اخير جويا شديم.

پانته آ جعفري وکيل رسمي دادگستري کانادا است که با پشتوانه اي از تجربه و کار با جمعيت هاي مهاجر در کانادا و خارج از آن، و همچنين مالکيت و مديريت موسسه حقوقي جعفري، به خوبي با قوانين مهاجرت کانادا آشنا است.

اگر با شخصی ازدواج کرده اید که در خارج از کانادا است، و اگر می خواهید پاسخ سئوالات زیر را بدانید، حتما گفتگوی ما با پانته آ جعفری را در صفحات 72 و 73 این شماره بخوانید:
علت چيست که براي همسراني که در کانادا هستند، گرفتن اقامت بيشتر طول مي کشد؟
افرادي که داراي اقامت دائم (کارت PR ) هستند، براي حفظ اقامت دائمشان چه مدت بايد در کانادا باشند؟
براي کسب شهروندي چه مدت بايد در کانادا اقامت داشت؟
چه کساني شرايط بهتري براي مهاجرت به کانادا دارند؟
اگر کساني سنشان بالاتر باشد، و زبانشان از سطح عالي ضعيف تر، برای مهاجرت به کانادا چه می توانند بکنند؟

***

در نیمه اول دسامبر، جان مک کالوم وزیر مهاجرت، پناهندگی و شهروندی کانادا اعلام کرد زمان رسیدگی به تقاضاهای مهاجرت همسر به زیر 12 ماه کاهش می یابد.

بهم پیوستن خانواده ها بخصوص کسانی که به تازگی ازدواج کرده اند، یکی از عوامل ثبات خانواده است که اسباب راحتی خانواده ها را فراهم کرده و بدین ترتیب موجب کار و تلاش و انرژی بیشتر و روحیه بهتر خانواده های جوان می شود که این نیز در تقویت اقتصاد کانادا موثر است.

پانته آ جعفری درباره نحوه کاهش یافتن این مدت توضیح جالبی ارائه می دهد و می گوید دولت جدید پرونده های تقاضای مهاجرت همسر را از سفارتخانه های شلوغ به سفارتخانه های خلوت می فرستد، الان همه چیز دیجیتال شده و پرونده را به هر سفارتخانه ای که بدهید، خودشان به صورت داخلی آن را به جاهایی می فرستند که نوبتشان طولانی نیست.

خانم پانته آ جعفری در اینجا مثالی می زند و می گوید اگر کسی با خانمی ازدواج کرده که در ایران است و برای او تقاضای مهاجرت داده، سفارت رسیدگی به این تقاضا معمولا سفارت کانادا در آنکارا است که آن هم یکی از سفارتخانه های شلوغ است. اما ممکن است این پرونده را برای رسیدگی بفرستند مثلن به سفارت کانادا در فرانسه تا همه سفارتخانه ها به اندازه مساوی کار داشته باشند، و همین باعث سریعتر شدن روند کار می شود، و برای همین اخیرا برای موکلینی که ما داشتیم مدت انتظار چیزی بین ده تا چهارده ماه بوده، و حتی در موارد استثنایی پرونده ای داشتیم که در عرض شش ماه تکمیل شد و جواب گرفت و همسرشان در هفتمین ماه وارد کانادا شد.

وی در ادامه توضیحات خود تاکید می کند: رسیدگی به تقاضای مهاجرت همسر نسبت به دوران دولت آقای هارپر خیلی بهتر شده.

برای کسانی که همسرشان در کانادا است و برای او تقاضای مهاجرت کرده اند، وضعیت چگونه است؟

پانته آ جعفری: برای این دسته افراد، از بعضی جهات بهتر است و از بعضی جهات بدتر. جهات بهتر یکی این است که همسر می تواند در این جا زندگی کند، و اجازه کار می گیرد. مدتی است برنامه ای را به صورت Pilot Project بـه اجرا گذاشته اند زیرا می گویند قابل قبول نیست برای دو نفر که با هم ازدواج کرده اند و همسر با ویزای ویزیتور در اینجاست، این قدر منتظر بمانند، و همسر اجازه کار نداشته باشد. به همین خاطر برای این دسته از همسران تقریبا در عرض چهار ماه اجازه کارشان می آید.

از خانم جعفری می پرسیم: این دسته از همسران معمولا چگونه به کانادا آمده اند؟
پانته آ جعفری: معمولا به صورت ویزیتور، یا دانشجو، یا پناهجو به اینجا آمده اند و در اینجا ازدواج کرده اند. اما نکته منفی آن این است که اجازه اقامت این دسته از همسران دیرتر می رسد و به همین خاطر سیتی زن شدن آنها دیرتر میسر می شود.

علت چیست که برای همسرانی که در کانادا هستند، گرفتن اقامت بیشتر طول می کشد؟
پانته آ جعفری: به نظر من اینها به هر حال در کانادا اقامت دارند و از همسرشان دور نیستند، و اجازه کار هم که بهشان داده می شود، پس در اولویت کمتری قرار می گیرند.

نکته منفی در مورد همسرانی که در داخل کانادا هستند این است که طبق قانون فعلی، برای دریافت شهروندی چهار سال از شش سال باید در کانادا بود، اما در مورد همسرانی که در کانادا اقامت دارند، مدتی که به عنوان اقامت موقت در اینجا هستند جزو آن چهار سال حساب نمی شود، یعنی همسری که با اجازه کار در اینجا دو سال و نیم می ماند و کار می کند، طبق قوانین فعلی آن دو سال و نیم جزو مدت چهار سال اقامت لازم برای شهروندی حساب نمی شود.

اما این قانون هم احتمالن تا فصل بهار عوض می شود و تبدیل می شود به سه سال از پنج سال.

آیا شهروندان کانادا در اینجا می توانند با کسی که با ویزای دانشجویی یا ویزیتوری به سر می برد ازدواج کنند؟
پانته آ جعفری: صددرصد.

افرادی که دارای اقامت دائم (کارت PR) هستند، برای حفظ اقامت دائمشان چه مدت باید در کانادا باشند؟
پانته آ جعفری: این افراد، دو سال از هر دوره پنج ساله را باید اینجا باشند تا بتوانند اقامت دائم خود را حفظ کنند.

برای کسب شهروندی چه مدت باید در کانادا اقامت داشت؟
پانته آ جعفری: طبق قانون فعلی، برای کسب شهروندی باید از هر شش سال حداقل چهار سال را در اینجا اقامت داشت، و در هر سالی که می خواهند برای شهروندی حساب کنند باید حداقل شش ماه از آن سال را در کانادا اقامت داشته باشند، وگرنه آن سال محاسبه نمی شود و مثلا اگر پنج ماه در یکسال اقامت داشته اند، آن پنج ماه را از دست می دهند. اما قانون آینده (که قرار است تا بهار تصویب شود) احتمالا این شرط شش ماه از هر سال را نخواهد داشت.

یک نکته مهم در مورد ازدواج غیابی.
پانته آ جعفری: در گذشته افرادی که ساکن کانادا بودند می توانستند به طور غیابی با همسر مورد نظرشان ازدواج کنند. مثلن اگر همسر مورد نظرشان در ایران بود، با دادن وکالت به وکیل و یا شخص دیگری، به طور غیابی با همسر مورد نظرشان ازدواج می کردند، اما اکنون دیگر نمی توانند به طور غیابی ازدواج کنند و باید کنار همسر مورد نظرشان حضور فیزیکی داشته باشند تا بتوانند با او ازدواج کنند. بخصوص افرادی که پناهنده بودند و مشکل سفر به ایران داشتند، می توانستند وکالت بدهند و به طور غیابی ازدواج کنند. اما الان قانون تغییر کرده و شخص (داماد یا عروس) باید شخصن آنجا حضور داشته باشد.

ـ ولی اگر شخصی نتواند به آنجا سفر کند چی؟
پانته آ جعفری: در این صورت باید بروند به کشور سوم، و یا بتوانند برای طرف ویزای توریستی بگیرند تا بیاید اینجا.

در رابطه با اسپانسر شدن همسر، خانم جعفری به نکته دیگری نیز اشاره می کند و می گوید: طبق مقررات جدید که سال گذشته توسط دولت اعلام شد، افراد برای آنکه بتوانند همسران خود را برای مهاجرت به کانادا اسپانسر شوند همچنین باید از یک حداقل درآمد برخوردار باشند.

ـ اگر کسی برای مهاجرت در گروه Skilled Workers به شما مراجعه کند، آیا شما او را در عرض یکسال به کانادا می آورید؟
پانته آ جعفری: اگر شرایط وی به برنامه دولت فدرال بخورد و امتیاز لازم را داشته باشد، حول و حوش 6 ماه طول می کشد، اما اگر حمایت یک استان یا کارفرما را نیاز داشته باشند، این خود چند ماه وقت بیشتر می برد که می شود حول و حوش یکسال.

تغییرات جدید در سیستم امتیازبندی مهاجرت که 19 نوامبر گذشته به اجرا درآمده به چه معناست؟
از توضیحات پانته آ جعفری دریافتیم که به دنبال این تغییرات، حداکثر امتیازی که از بابت پیشنهاد کار استانی به فرد تعلق می گرفت از 600 امتیاز به 200 امتیاز ـ و در اغلب موارد به 50 امتیاز ـ تقلیل یافته و در عوض امتیاز سابقه تحصیل در کانادا افزایش یافته.

ـ چه کسانی شرایط بهتری برای مهاجرت به کانادا دارند؟
پانته آ جعفری: کسانی که سنشان زیر 35 سال باشد، سطح تحصیلاتشان بالاتر باشد (فوق و دکترا امتیازات بهتری می آورد)، سابقه کارشان بیشتر باشد، زبان انگلیسی شان حداقل IELTSa6 یا بالاتر باشد (اگر 9 به بالا باشد امتیاز خیلی خوبی می آورد)، اگر سابقه درس و کار در کانادا داشته باشند مهم است، و در صورت داشتن همسر، سابقه درس و رتبه زبان همسرشان هم مهم است، اگر فامیل درجه یک در کانادا داشته باشند هم مهم است.

ـ اگر کسانی سنشان بالاتر باشد، و زبانشان از سطح عالی ضعیف تر، توصیه شما به آنها چیست؟
پانته آ جعفری: این افراد باید برای مهاجرت برنامه Immigration Planning داشته باشند. بعضی ها امکان انجام کارهایی را دارند که امتیازاتشان را بهبود بخشد، مثل کار کردن یا درس خواندن یا بالا بردن تسلط به زبان.
برای بعضی ها که سن شان بالاتر باشد، و زبان انگلیسی شان از حد عالی پایین تر باشد، شاید سیستم کارآفرینی برایشان مناسبتر باشد.

برنامه انتاریو برای دانشجویان فوق و دکترا
پانته آ جعفری می گوید استان انتاریو یک برنامه ویژه برای دانشجویان فوق لیسانس و دکترا دارد. در حالی که اغلب استانها برای دادن اقامت دائم به دانشجویان بین المللی از آنها می خواهند که پس از پایان تحصیلات از 6 ماه تا یکسال تجربه کاری در همان استان داشته باشند، حتی بعضی از استانها از متقاضی می خواهند یک پیشنهاد کار از کارفرما داشته باشند، اما در استان انتاریو حتی با طی کردن یک دوره یکساله فـوق لیسانس متقاضـی می تواند به محض پایان دوره برای دریافت اقامت دائم، اپلای کند.

مهاجرت با سیستم کارآفرینی
کسانی که سنشان بالاتر است و تسلط به زبانشان کمتر، برای مهاجرت به کانادا می توانند از طریق سیستم کارآفرینی Entrepreneur Programs اپلای کنند.

شرایط این برنامه چیست؟
پانته آ جعفری شرایط این برنامه را چنین توضیح می دهد: متقاضی بسته به استانهای مختلف، می باید دارای شرایط زیر باشد:

  • دارایی خالص او حداقل 300 هزار دلار باشد.
  • سه سال تجربه مدیریت داشته باشد.
  • حداقل 125 هزار دلار برای خرید یا ایجاد یک بیزنس کانادایی سرمایه گذاری کند.
  • از سطح بیسیک در زبان انگلیسی یا فرانسه برخوردار باشد.

برای اطلاعـات بیشتر و پاسخ به سئوالاتتان می توانیـد از طـریق زیـر بـا خانـم پانته آ جعفری تماس بگیرید:
info@jafarilaw.ca

پانته آ جعفری اگرچه در شش ماهگی از ایران خارج شد، ودر 8 سالگی به همراه خانواده به کانادا مهاجرت کرد، اما زبان فارسی را به شیوایی صحبت می کند.

پانته آ جعفری وکیل رسمی دادگستری کانادا است که با پشتوانه ای از تجربه و کار با جمعیت های مهاجر در کانادا و خارج از آن، و همچنین مالکیت و مدیریت موسسه حقوقی جعفری، به خوبی با قوانین مهاجرت کانادا آشنا است.

او عضـو انجمن وکلای مهاجرتی است که می نشینند با دولت در مورد مسائل گوناگون مهاجرتی صحبت می کنند.

به دنبال روی کار آمدن دولت لیبرال آقای جاستین ترودو در اکتبر 2015، تغییر و تحولاتی در برنامه های مهاجرتی کانادا پدید آمده و یا در حال پدید آمدن است که در نشستی با خانم پانته آ جعفری نظرات ایشان را درباره سیستم مهاجرت کانادا و تغییر و تحولات اخیر جویا شدیم.

هفته گذشته تغییرات چشمگیری در رابطه با برنامه های اسپانسر شدن همسر، اسپانسر شدن والدین، و نیروی کار خارجی موقت به عمل آمد که در یکی از شماره های آینده خانم پانته آ جعفری درباره آنها توضیح خواهند داد.

Advertisements

پیامی بگذارید

Please log in using one of these methods to post your comment:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s